Vélemény – Lefor Bortos Ramóna

Lefor Bortos Ramóna vagyok.

Egy csodás fiú anyukája, aki mindennapjaimat boldoggá teszi.

Ahogy 6 hónapot betöltötte a babám, a védőnőm ajánlotta a Szécsényi városi könyvtárt, hogy nagyon jó programok vannak ott és jót fog tenni a babának, mint kiderült nem csak a babának, hanem számomra is pozitív volt. Csodás szakemberek segítenek az anyukáknak abban, hogy könnyebben túl vészeljék a nehéz időszakokat vagy a kezdő szülő aggodalmakat, hogy másképpen lássák a dolgokat és természetesen én is az aggodalmas szülők közé tartozom. Egy nap könyvtárban mentünk és akkor találkoztam Biró Lilivel. Beszélgettünk és akkor elmondta, hogy 4 gyerekes anyuka és pszichológiát tanul. Voltak napok, amikor depressziós voltam, mert sajnos nincs segítségem, aki csak úgy meglátogat, aki ki tud lendíteni a hétköznapokon.

Nagyon jót tett a lelkemnek azt, hogy beszélgethettem a Lilivel, mert volt, amikor azon idegeskedtem miért csak az autókat tolja a gyerekem, miért nem akar játszani a többi gyerekkel vagy miért ennyire önálló 1,5 évesen. Lilinek sikerült megértetni velem, hogy fogadjam el úgy, ahogy van. Hagyjam fejlődni az ő maga módján és fogadjam el azt, amit szeretne a babám.

Amíg ezt meg nem értetem addig a fiam azt mondanám mindenben ellenkezett velem. Ahogy magamban elfogattam azt a tényt, hogy a maga módján fejlődik és senki máshoz nem lehet hasonlítani, akkor teljesen megváltozott. Nekem kellet megváltozni. A gyereknek nem elég a szavak, miközben én dicsértem, hogy milyen ügyes a gondolataimban teljesen más járt „miért nem olyan mit a többi gyerek”. Az a fontos, amit érzek, mert amit én érzek, azt Ő is érzi.

Azóta sikerült egy olyan kapcsolatot kialakítani a kis fiammal amilyen soha nem gondoltam volna. Annyira csodásak a napjaim vele móka és kacagás persze vannak dac korszakai, de ezt természetes. Neki is meg van a maga elképzelése a dolgokról, de így van jól.

A legfontosabb dolog az volt, hogy megértessem magammal, hogy összhangba kell lennie a szavaim a gondolataimmal és ezt csak neked köszönhetem Biró Lili!

Köszönöm!