Bemutatkozás

Úgy is kezdhetném, hogy hosszú, rögös utam még korántsem ért véget….

Hogy ki is vagyok én?

Egy örökké kíváncsi, nyílt, gondolkodó, és állandó kérdésekkel élő ember, nő, feleség, anya, gyermek, testvér, barát, tanító, hallgató…….. ezekben a sorrendekben vagyok, élek a legfontosabb szerepeimben, életem napjaiban.
Ki mikor, mit lát éppen belőlem. Az vagyok. Olyan vagyok. Se nem több, se nem kevesebb.

Hogy mi a titulusom?

Kisgyermek koromban kezdődött pszichológus pályafutásom. Igaz, jó nagy kanyart, és sok akadályt le kellett küzdenem ahhoz, hogy végre, azt az utat járhatom, amire elhívott az élet.

Kisgyermekként is a könyvtárban ültem, a könyvek között. Mindig: jöttem, mentem, bicikliztem, és állandóan az motoszkált bennem, hogy: „Miért vagyunk itt a Földön? Mit keresünk itt? Mi az életünk értelme?”

Szenvedélyesen vonzottak a könyvek. Mindenféle könyvet szerettem. Csak közöttük lenni…az illatukat, a kötésüket. Minden könyv egy történet volt számomra, és egyben egy nagy rejtély…. Hogy írhatta az írója? Miért azt a címet adta neki? Mi van a könyv kiadása mögött? Miért olyan lett, amilyen? Állandó kérdésekkel élek/éltem…..

Amikor 18 évesen a továbbtanulás küszöbén álltam, akkor csak tehetetlenül álltam, és nem tudtam, merre induljak. Sok ébren töltött éjszaka után sem tudtam, hogy mi is az utam. Mindig kerestem az utam. Figyeltem magam, hogy mi a jó nekem? Mit érzek? Mi az, ami feltölt, mi az, ami nem? Mi az, amiben jól érzem magam?…. és tudtam, szabadnak születtem/születtünk. Sosem értettem gyerekként sem a megfásult, és örömtelen embereket. Ha tehettem volna, felráztam volna őket. Hahó! ÉLJETEK! Hisz olyan rövid az élet. Erre 1-1 fájdalmas haláleset ébresztett rá. Döbbentett rá. És onnantól mindig azt kérdeztem: ennyi az élet? Nem tehetjük meg, hogy nem élünk, hogy nem szeretünk élni.

18 évesen a tanító és óvópedagógia felé indultam el, ahol a fejlődéslélektan tantárgy örökre felébresztett. Tudtam. A pszichológia az, amit akarok. Amit tanulni akarok. 3. éves főiskolás koromban előkészítőbe jártam Pestre, és tanultam, tanultam, hogy felvételizni tudjak a pszichológiára. 3.éves főiskolásként felvételiztem. Igen ám, de sajnos nem sikerült. Csalódott voltam, végtelenül szomorú voltam.

4. év végére, én még nem a Bolognai rendszerben tanultam, lediplomáztam, és megszületett ebben az évben 1.lányom. Itt kezdődött az igazi átalakulásom. Majd született 2 év múlva, a 2. gyermekem, akivel elkezdődött a tisztulásom, és a fejlődésem…. az Élet hozott még fordulatokat, amivel megtanultam sok alázatot, kitartást…megtanultam sok dolgot elengedni,elfogadni, megtanultam örülni, élni, más szemmel látni a világot. Megtanultam HÁLÁSnak lenni mindenért, ami körülvesz.

És tudtam, ezért most van itt az ideje annak, hogy a pszichológia képzésem elindulhat az életemben. Úgy éreztem, hogy most jött el az ideje. ( 13 évvel az után, hogy 3.éves főiskolás koromban megpróbáltam bejutni az egyetemre. Mindig ott motoszkált a fejemben, hogy a pszichológia az én utam, azt szeretném csinálni, azt szeretném igazán. )
Családkonzulktációs képzésemet 2014-2016 évben végeztem el. Igazán ez indított és tartott a pszichológia irányába. Még teljesebb tudást, és meg teljesebb rálátást szeretnék kapni a családi működéshez, a gyermekek, szülők, családtagok szerepére a családi rendszer működésében.

A 13 év alatt sok tanfolyamot, képzést elvégeztem, a gyermekeim mellett mindig kielégítettem kíváncsi, nyitott, érdeklődő személyiségemet. Mindig megérkeztek a lehetőségek ahhoz, hogy tudjak fejlődni, érni, nőni, hogy rá tudjak nézni a saját vakfoltjaimra.

Megtanultam bízni az Isteni vezetésben, megtanultam hinni abba, hogy minden úgy történik, ahogy a legjobb nekem, és engem épít. Megtanultam köszönetet mondani.

A pszichológia, mint hivatás nőtt ki a szívemben. Amit csak egyre feljebb, feljebb, egyre jobbá, és jobbá szeretnék fejleszteni, hogy én is egyre jobb és jobb tudjak ahhoz lenni, hogy tudjak segíteni, és támogatni másokat azon az úton, amit úgy nevezünk, kiteljesedés, és jó élet.

Végzettségeim

2005: Tanító és Óvodapapedagógus diploma
2009: Gordon Tréning
2016: Dr.Kollár Coach Képző: Önismereti és csapatépítő tréner
2015-2017: Wesley János Lelkészképző Főiskola: Családkonzultációs képzés
2018: OH kártya Alaptanfolyam
2018: Identity Játékvezetői Tréning
2018: Rogers Alapítvány: Érzelmi Intelligencia Képzés
2018: LEA Művészetterápiás képzés
2017- 2020: Károli Gáspár Református Egyetem: Pszichológia

Biró Lili