Hiánygondolkodás

A „nemrégi hétfőn”, az egyik csoport társammal beszélgettem….látta, hogy „küzdök” a súlyommal, Ő pedig „küzd” azzal, hogy nem tud hízni… álltunk egymás mellett, és jót mosolyogtunk…. én nem csípem a vastag bokám, ő annak örült, hogy múltkor bedagadt a bokája, mert kificamodott neki, és így végre vastagabbnak tűnt a bokája. Érdekes, ugye? Kaptam egy kontrasztot magam mellé….. és rácsodálkozhattam….. akkora AHA élményem lett ahogy beszélgettünk…. Utólag is KÖSZÖNÖM! Hiszen azóta máshogy szemlélem a testem, és más a viszonyom hozzá. 🙂

Hm…. milyen érdekes, nem?

Én pont azzal szenvedek, amit a csoporttársam szeretne. Én meg pont azt szeretném, amivel ő küzd…. nemhogy örülnék, hogy van lábam, amivel tudok sétálni, tudok vezetni, tudok futni, tudok járni, tudok edzeni (Már csak a lábamra felsoroltam vagy 5 dolgot, amiért hálás lehetek….)  és van karom, amivel tudok edzeni, és tudok ölelni, hanem azon agyalok, hogy most hogy néz ki a lábam, karom, combom, hátam…..  😀  Lehetne még jobb. Lehetne még szuperebb…. még jobb, még tökéletesebb, még frankóbb, még……

„küzdünk”…. de miért küzdünk?….. Amivel küzdesz, általában az felerősödik az életedbe. ÉS még többet fogsz belőle megtapasztalni.

Túlélni jöttünk a Földre, vagy ÉLNI?????

Ezt is sokat hallom mostanában: Jaj, túléltem ezt is! Jaj, ezen is túl vagyok! Jaj, csak éljem túl ezt a napot is! Jaj, csak legyek túl a vizsgán! Jaj, csak legyek már túl a……

Miért így fogalmazunk? Miért nem úgy, hogy köszönöm Istenem, hogy ennyi KINCS volt az életemben, a napomban! Köszönöm, hogy ennyi érdekes embert adtál az életembe! Köszönöm, hogy tanítanak a türelemre, a toleranciára, a nyugalomra…… Köszönöm a helyzeteket, amiket adtál, hogy általuk jobb emberré váljak!

Hányszor, de hányszor megjelenik a hiány fókusz az életünk hány, de hány területén……. ismerős?

Párkapcsolat, munka, hobby, szórakozás, vásárlás, önmagunk………

A hiány, a küzdés, az olyan gondolatokra energia pazarlás, amivel egyáltalán nem jutunk előrébb….sőt…..

Ha házas vagy, ki akarsz kerülni belőle, ha nem vagy benne, bele akarsz kerülni.

Ha gyereked van, akkor jobb lenne gyerek nélkül…. ha nincs gyereked, akkor kell a gyerek.

  • Ha van munkád, az a baj, ha nincs munkád, az a baj….
  • Ha meleg van, az a baj, ha hideg van, az a baj…….
  • Ha süt a nap, az a baj, ha nem süt, az a baj….
  • Ha van facebook, az a baj, ha nincs, az a baj…..
  • Ha elvonulsz, az a baj, ha nem vonulsz el, az a baj…..
  • Ha van autód, az a baj, ha nincs autód, az a baj….
  • Ha van pénz az a baj, ha nincs pénz, az a baj.

Mi ez? fókusz hiány? Vagy hiány gondolkodás? Vagy?….

Miért nem annak örülünk, ami van, ami éppen az itt és most – ban van?…

Hiány gondolkodás az, amikor mindig csak arra fókuszálunk, hogy a társam mit nem tesz meg nekem.

Hiány gondolkodás az, amikor arra fókuszálunk, hogy már megint nem volt az a moziban, amit meg szerettünk volna nézni.

Hiány gondolkodás az, amikor azt soroljuk, hogy mi hiányzik az életünkből, ahelyett, hogy szétnéznénk, és hálát adnánk azért a sok szépségért, ami körbe vesz bennünket.

Hiány gondolkodás az, amikor azt várjuk, hogy majd ha elérem azt, amit szeretnék, akkor boldog leszek, és akkor majd elengedhetem magam, akkor majd olyan leszek, mint amilyen most még nem tudok lenni, mert annyi minden van, ami nem úgy van, ahogy szeretném….

Hiányban vagyunk. Pedig ha látnánk, hogy már most mennyi minden ott van bennünk, és körülöttünk, akkor megfordíthatnánk a gondolatainkat, megfordíthatnánk a szemléletünket.

Hát TEDD.

ÉS ÉLD.

Légy hálás, köszönd meg, becsüld meg az életed. 😀

Biró Lili