Felismerés

Ma fültanúja voltam az edzés után az öltözőben egy beszélgetésnek.

Nagyon sokáig csak hallgattam, majd hozzám híven  🙂 nem bírtam, és egyszerűen a szívem hívott, és mondatta velem mindazt, amit mondtam. 

Annyira nagyon a szívem ügye az, amiről beszéltek….

A lányok arról beszélgettek, hogy 2 gyermekük lesz, mert majd a munka, a kiégés, a gyerek nevelés…. mennyire nem lesz könnyű, mennyire nehéz lesz… Már most ott van a fejükben, hogy ebbe ki lehet égni… ás igazuk van… de erről is beszélni kellene…. és ezt sem kellene elhallgatnunk…. igenis ki lehet égni a gyerekvállalás, nevelés, intézés…… minden közben… IS…. De, beszéljünk róla.

Igaz, a kiégést hallottam, és azt, hogy nem szívesen választják ezt az utat…. és nehéz….

Annyira fontos lenne arról beszélni, hogy ennek nem kell így lennie!!!

Nem kell nehéznek lennie!

Nem kell beleroskadni!

Nem kell elveszíteni önmagunkat attól, mert anyák és dolgozó nők leszünk.

Attól meg kell tartani a NŐI minőségünket, és meg kell tartani azt, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Miért veszítjük el önmagunkat félúton?

Miért nem foglalkozunk azzal az oldalunkkal, aki a teremtő, aki a hódító, csábító, az, aki a női minőségünkben benne van?

Az iskola és a való élet között pedig óriási a szakadék. Miután kikerülnek, ezt meg is tapasztalják rögtön, és ott maradnak sok kérdéssel….

És akkor végig gondoltam azt az értékválságot, ami van….

A nem kapcsolódást egymáshoz lelkileg, csak használni egymást….  és nem merni kapcsolódni, elköteleződni….

A nehézséget látják, nincs segítségük, nincs akihez fordulhatnának a kérdéseikkel, azzal, ami bennük mozog… Hol van erre fórum? Hol van erre valami olyan tér, ahol ezekről lehetne beszélgetni?

A családi háttér mennyire fontos, hogy tudjunk kötetlenül beszélgetni azokról a témákról, ami meghatározza az életet. (pénz, szex, párkapcsolat, házasság…)

Milyen mítoszokat, hiedelmeket, és mondatokat hoztunk otthonról, a családból? Milyen mintákat viszünk tovább? Ezeket megnézni, beszélni róluk….. mennyire fontos lenne. Mi mozgat belül minket? Miért azokat a mondatokat használjuk?

Lili belelovallta magát, és a lányok csak bólogattak az öltözőben – szegények… és én meg a saját hibámból tanulva mondtam nekik, hogy nagyon fontos, hogy ne így induljanak, és higyjenek abba, hogy ez tud nagyon szép út lenni, és nem kell beledögleni. (Természetesen tudom, hogy az utat senkitől sem lehet lespórolni, hisz végig kell mindenkinek járni a saját útját, hisz ez része az életnek, tudom…)

Mindent lehet család, gyermek mellett IS csinálni.

És ez nem Vagy-vagy.

IS-IS!!!

Gyönyörű szépen működhet minden egymás mellett.

Ugye, mennyi mindenről lehetne beszélni….

A párkapcsolat, a szex, a pénz, a házasság az egyik legeslegfontosabb területek közé tartoznak, amivel majd jól tudunk működni az életben. Ezekre nagyobb hangsúlyt kellene tennünk. És tudatosítani, hogy egyik sem jó és rossz, dolgozni kell értük, és velük, hogy minél jobbá váljanak.

Mert ezek nem csak úgy lesznek…..

Szeretettel 🙂

Biró Lili