Miért a doTERRA?

Amikor a doTERRA-t választja, akkor a növényekből gyengéden és gondosan desztillált esszenciális olajokat választ. A növényeket türelmesen, a megfelelő pillanatban, tapasztalt termesztők gyűjtik a szerte a világban az ideális összetétel és hatékonyság érdekében.

Minden doTERRA esszenciális olajat gondosan és alaposan tesztelnek a szigorú CPTG minőség protokollt használva (Certified Pure Therapeutic Grade, azaz Hitelesített Tiszta Terápiás Osztály). A tapasztalt esszenciális olaj felhasználók azonnal felismerik a kimagasló minőségét a természetesen biztonságos, tiszta, hatékony, terápiás minőségű doTERRA esszenciális olajoknak.

Miközben az esszenciális olaj desztillálásnak megvan a maga tudománya, az egyúttal művészet is. A desztillálók nem csak a több éves tapasztalatra támaszkodnak, hanem modern technológiákat és technikákat is alkalmaznak.

Az esszenciális olajok kivonásának leggyakoribb módja az alacsony hőmérsékletű gőzdesztillációs eljárás. Ebben az eljárásban, túlnyomásos gőz megy keresztül a növényi anyagon. A növényből felszabaduló esszenciális olajokat a gőz elszállítja. Amikor a gőz lehűl, a víz és az olaj természetes úton szétválik és az olajat összegyűjtik. Hogy biztos legyen a legmagasabb minőség és a megfelelő kémiai összetétel a hőmérséklet és a nyomás szorosan kontrollált. Ha túl kicsi a hő, vagy a nyomás, akkor az olaj nem szabadul fel. Ha túl sok, akkor az olaj összetétele és hatékonysága sérül.

Gőzdesztilláció

A gőzdesztilláció a legelterjedtebb módja aromás összetevők (esszenciális olajok) kivonásának a növényekből. A gőzdesztillációs eljárás alatt, a gőz keresztül áramlik a növényi anyagon. A meleg gőz és a gyengéd nyomás hatására az esszenciális olaj kiszabadul a mikroszkopikus védő zsákjából. Ahogy a gőz, olaj keverék átáramlik a kondenzálón és lehűl, kialakul egy olaj réteg és egy víz réteg. Az esszenciális olaj felemelkedik a tetejére és elválik a víztől. Ezután összegyűjtik.

Néhányan rákérdeznek az első desztilláció és a komplett desztilláció közti különbségre. A gőzdesztilláció hőmérséklete rendszerint 140-212 Fahrenheit (60-100 Celsius) között történik. A különböző növények különböző nyomást, hőmérsékletet, időt igényelnek. Ennek a pontos desztillációs módszernek a használata lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet a növény típusához igazítsuk, ezáltal nagyon hatékony, pontos módszert kapunk, hogy elérjük a legtisztább összetevőket.

Sajtolás

A gőzdesztillációval ellentétben a sajtolás (néha hideg sajtolásnak is hívják) nem igényel hőt. Ebben az eljárásban az olajat mechanikus nyomással választják ki. A doTERRA a sajtolást használja minden citrus olaj kinyerésére a héjból. Ilyenek a vad narancs, citrom, lime, bergamot, és a grapefruit.

A megfelelő desztilláció megfelelő odafigyelést igényel a nyomás, hőmérséklet és idő egyedi beállítására, a növény begyűjtésének gyakorlatára. Ezek mindegyike különböző, ugyanúgy ahogy a növények is különbözőek. A rossz desztillációs eljárás megváltoztathatja, vagy tönkre teheti a szükséges aromás komponenseket amiket az esszenciális olaj tartalmaz, olyan anyagot hátrahagyva, ami nagyon különbözik az elérni kívánt céltól. Valami olyat, ami nem támogatja az egészséget és a wellnesst. Emiatt a legjobb desztilláló mesterek csak néhány kiválasztott növény desztillálásával foglalkoznak. Ez a fókuszált erőfeszítés megfelelő tudást és tapasztalatot fejleszt ki, ami biztosítja a kapcsolatot a növényi olaj eredeti kémiája és annak olaj formája között.

Meg akarod tudni, hogyan lehet beszerezni biztonságosan alkalmazható esszenciális olajokat és hogyan kell használni azokat?

Lépj kapcsolatba velem és segíteni fogok ebben >>