Mi az esszenciális olaj?

Ha élvezte valaha egy rózsa illatát, akkor megtapasztalta az esszenciális olajok aromás minőségét. Ez a természetesen előforduló elillanó aromás összetevő megtalálható magvakban, kéregben, szárban, gyökerekben, virágokban és a növény egyéb részeiben. Ezek bármelyike csodálatosan erőteljes illatú lehet. Az esszenciális olajok egyedi illatot adnak a növényeknek, az esszenciális olajok védik a növényeket és szerepet játszanak a növények megtermékenyítésében.

Az növények számára hasznos elsődleges előnyeiken és a csodás illatukon túl az esszenciális olajokat régóta használják ételek készítéséhez, szépségápolásban és az egészségügyi gyakorlatban.De mi pontosan az illó aromás összetevő? Röviden, ezek az összetevők kis szerves molekulák, amik gyorsan változnak szilárd vagy folyékony halmazállapotról légneművé szobahőmérsékleten. Illékonynak nevezzük őket, mert gyorsan megváltoztatják a halmazállapotukat. Amikor először kinyit egy üveg esszenciális olajat, akkor azonnal észreveszi, hogy az aromája erős és tipikusan már bizonyos távolságból is megérzi az illatukat. A fizikai és kémiai tulajdonságai ezeknek az illó aromás összetevőknek, amelyek az esszenciális olajokat alkotják lehetővé teszik számukra, hogy gyorsan mozogjanak a levegőn keresztül és közvetlen kapcsolatba kerüljenek a szagló receptorokkal az orrban. Ezek az egyedi tulajdonságok teszik az illó olajokat ideálissá aromaterápiás alkalmazásra – amely felhasználja ezeket a növényi komponenseket a test és lélek egészségének támogatására – és egyéb felhasználásra is. Az illó aromás összetevő típusa, ami jelen van az esszenciális olajban határozza meg az illatát és az egyéb előnyös tulajdonságait.

Több mint 3000 illó aromás összetevőt azonosítottak a mai napig. Az esszenciális olajok természete növényről növényre változik a botanikai családok között és fajról fajra. Az aromás elemek finom aránya található meg minden esszenciális olajban, ami egyedivé teszi és speciális előnyökkel ruházza fel őket.

Még egy tiszta esszenciális olaj esetében is az olaj összetétele változhat attól függően, hogy a nap mely szakában járunk, milyen évszak van, hol helyezkedik el geográfiailag a növény, milyen módon és mennyi ideig desztillálták, melyik évben termett a növény, milyen volt az időjárás. Az előállítás folyamatának minden lépése kritikus meghatározója az esszenciális olaj termékek végső minőségének.

Az esszenciális olajoknak széleskörű felhasználása lehet az érzelmi, fizikai és wellness alkalmazásokban. Felhasználhatók, mint egykomponensű esszenciális olajok, vagy összetett olajkeverékekben függően a tapasztalatoktól és az elvárt előnyöktől.

Meg akarod tudni, hogyan lehet beszerezni biztonságosan alkalmazható esszenciális olajokat és hogyan kell használni azokat?

Lépj kapcsolatba velem és segíteni fogok ebben >>