Amikor már nem fekete és fehér a világ

Amikor már nem fekete és fehér a világ.

Eljön az az életszakasz, amikor már elég érett vagy ahhoz, hogy a dolgokat, amik körülötted vannak, már nem úgy szemléled, hogy csak ez a jó és ez a rossz.

Rájössz, átlátod, hogy sokkal összetettebb, és sokkal bonyolultabb egy-egy folyamat, és sokkal több minden van egy-egy dolog, tény, érzés, vélemény….mögött, mint azt hiszed….feltételezed, gondolod.

Kicsit virágnyelvnek hangzik amit írok, de ha végig pillantod az életed, rájössz, igen…eljön ez a pont… és leesik Rólad egy csomó teher.

Teher: ítélet, gondolat, elvárás, hitrendszer, megfelelés……..

És csak leszel.

Minden nélkül.

Csak szemlélődsz…..

Csak hagyod….

Mert tudod, minden érted van.

Minden Téged szolgál.

És a türelem segít, hogy minden megérkezzen Hozzád. TÜRELEM

A legjobb időben, a legjobb helyen, a legjobb pillanatban. (Mi a legjobb pillanat? Amikor érzed, hogy most minden jó, most minden tökéletes, most minden olyan nyugodt, olyan meghitt…… szoktál ebben a pillanatban lenni?…. volt már ilyen pillanatod?)

Ha engeded, a legjobb pillanat eljön…. ha észre veszed, és ha ott vagy, abban a helyzetben…. az ITT és MOST –ban….

Nem könnyű elengedni a terheket, amiket önmagunkra pakolunk az évek alatt, és amire azt gondoltuk, hogy minket szolgálnak, és minket építenek… és rájövünk, hogy inkább visszahúzó erők, és leláncoló terhek, mint segítő, támogató, és építő energiák…. Amiket kreálunk a körülöttünk lévő dolgokról, helyzetekről, emberekről…… észre sem vesszük, hogyan működnek bennünk, és hogyan viszik a fúkuszunkat, a figyelmünket.

Sokat halljuk ezt a mondatot, hogy engedd el ami nem szolgálja a fejlődésedet…. de tudjuk – e, hogy mire gondolt itt a megfogalmazója ennek a mondatnak?…. mik lehetnek ezek? Te, önmagad gyógyítója tudsz ezekre rájönni, és önmagadon belül megkeresni. Te is mered önmagadat a legjobban. Mit érzel, miért érzed, és hol érzed?…

Vedd számba, hogy mik ezek a gondolatok, érzések, és mik ezek a „terhek” belül a fejedben,testedben, amik már nem építenek, és nem szolgálnak Téged?!…..

Csak a fejedben vannak? ……

Hol érzed őket?

Hol feszítenek?…..

Biró Lili