A szív szemével látni.

A kedvesed, a párod, a szerelmed, az, akiért felelősséget vállaltál, úgy tud igazán fejlődni, kiteljesedni, ha felfelé látsz benne.

Ha, felelősséget vállaltál érte. Milyen szép….. ❤ nem csak úgy, valakiért, hanem azért, akiért felelősséget vállaltál….akinek szeretnél segíteni, hogy az élete jobbá váljon, hogy az élete jó úton haladjon, hogy az élete jó mederbe menjen.

Ha azt látod, ami lehetne, és nem azt, aki most. Ha azt, aki a szíve mélyén ő, és nem azt az álarcokkal teli embert, akinek megtanította a társadalom.

Látod őt, álarcok nélkül?

Látod őt, az igazi arcával?

Látod őt olyannak, aki valójában?

Vagy csak a játszmákkal együtt veszed észre őt? Azokkal látod őt?

Egy lényeges dologra felhívom a figyelmedet. Szeretni csak fölfelé lehet. Nem lefelé, csakis fölfelé. Senkit sem szeretünk azért, mert buta, gonosz, aljas, csúnya, büdös, kellemetlen, gyenge, gyáva – hanem azért, mert okos, jó, szép, kellemes, erős, bátor. Még akkor is, ha nem ilyen – ha szeretjük, belelátjuk vagy beleképzeljük mindezeket az értékeket. Ha azt mondod: “olyannak szeretlek, amilyen vagy”, nem igaz! Mert ha valóban szeretsz, többnek látsz, mint amilyen vagyok. Ha szeretsz valakit, fölfelé nézel rá, minőségileg többnek látod. Mai kifejezéssel azt mondhatnánk, hogy a szeretet nem objektíven lát. Aki szeret, az nem a szemével, hanem a szívével lát.

Müller Péter

Annyira egyet tudok vele érteni.

Imádom.

A saját személyes példámat szeretném kicsit ide hozni…..

A 20 év házasságunk alatt, voltak nehézségek a párkapcsolatunkba. (Kinek nincsenek?….) Sosem azt néztem, hogy ki van mellettem, ki az, aki ezt tette, és miért így alakult, miért történt ez….nem bántottam, nem hibáztattam…. azt láttam benne, aki nem értette, hogy is tudott idáig eljutni, és hogy is lehetett ez a helyzet…. és azt láttam benne, hogy mélyen mit is szeretett volna ő ezzel. És mi a szándék, mi a cél, mi volt az indíttatás, és mik azok a pontok, ahol el tudott csúszni… szerettem volna megérteni, szerettem volna mögé látni, mint mindennek, ami velem, velünk történik, és nem ítélkezni rögtön. Szerettem volna megérteni.

Ki tudja egy-egy problémának milyen mélyebb gyökere lehet…. amit fel sem foghatunk racionálisan….

Ha a szív szemével látsz, akkor látod meg benne azt, aki lehetne, aki tud lenni. Ha segíted, ha emeled, ha szív szemével segíted, és nem az ész erejével. Nem az ész erejével, és az ész mondataival.

A szív ereje akkor is tud hatni, ha csak ránézel, ha nem beszélsz, ha nem szólsz, ha csak ott vagy, ha csak jelen vagy.

Ha csak ítélkezés mentesen ott vagy.

Elfogadóan, szeretettel. ❤

Biró Lili