A párkapcsolat tánca

Ez a zene napok óta ott motoszkál a fülemben……

Azon gondolkodtam, hogy tudnék belőle írni egy bejegyzést. Hiszen: A legtökéletesebben mutatja nekem azt, ahogy a párok együtt „vannak”: találkoznak, beszélgetnek, ismerkednek, veszekednek, együtt működnek, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, majd megnyugszanak, és csendben, együtt ülnek….. A csendben lehet a legjobban gyógyulni.

Minden benne van…..  A zene mindent képes elmondani. Sokszor azt is, amit szavak szintjén már képtelenek vagyunk megfogalmazni.

A kapcsolat – egy mélyebb rétegen kezdődik el. Amikor már az udvariaskodáson, a felszínes hogy vagyon, a mizu Veled, és egyéb finomságokon is túl vagyunkon, ahol az óperenciás nagy betűs beszélgetések kezdődnek. 😀 Komolyan…. hol is kezdődik a komolyabb párkapcsolat?

A zene is néhol billeg, és kacérkodik, incselkedik, viccelődik…..

A párkapcsolat is ilyen, húzd meg, ereszd meg….. gyere közelebb, nem akarom, elég belőled, de mégis kellesz, menj, maradj, akarlak, mégsem, elköteleződöm, mégsem, jobb ha nem vagy, mégis imádlak…… aztán a teljes odaadás, megadás, amikor már az EGO eltűnt, és csak az egybeolvadás létezik.

Majd jön a következő nap, amikor kezdődik az EGO harca (vagy nem harca) újból, a szívvel, és csak ott állnak egymás mellett, mint két idegen, a jól megszokott hajjal, szemmel, alakkal, mozdulatokkal, járással, beszéddel, szófordulatokkal….nézik egymást hosszan, a reggeli rutinnal, a reggeli ébredéssel, a reggeli tudjátok, azzal, ami már az évek alatt olyan jól ismersz. 🙂

De együtt vannak, hisz egymást választották, és újból teszik a napi teendőt. Egy kis eltávolodással, de biztonságban, mert tudják, hogy össze tartoznak, és újból vissza térhetnek egymáshoz, ha úgy szeretnék…..  mert szabad választásunk van egymás mellett, vagy egymás nélkül. Mindig van választás. Ha nem épít, ha nem fejlődik, hanem csak lehúz, és rombol:  akkor IS VAN választás!!

A csodálatos a párkapcsolatban, hogy együtt, de mégis külön, hisz két külön oszlop vagyunk a kapcsolatban, és úgy segítjük egymást. Egyszer az egyik, egyszer a másik, azzal a feltétel nélküli szeretettel, ami jó, ha ott van a kapcsolatban. Az elfogadás, a tisztelet a másik személye iránt, az empátia, a törődés, a figyelem, a SZERETET által.

Szeretettel

Biró Lili