A gödör ásásán kívül kevés dolog van, amit fentről lehet kezdeni.

” A gödör ásásán kívül kevés dolog van, amit fentről lehet kezdeni. ”

Newton

Ahogy a kitöréseket végeztem az edző teremben, ez a mondat jutott eszembe.

Minden egyes kitörés, és lépés azt a célt szolgálja, hogy az a felesleg, ami feljött, és rám rakódott, az szépen menjen lefelé…. jó, hogy egy nagy tükör előtt álltam….. tükröt kapok az eddigi életmódomról…. tudtam bele mosolyogni, és vállon veregetni magam, hogy ejha, már itt tartasz…. haha, de jó lett volna, ha ezt tudtam volna mondani magamnak… ahelyett szidtam magam….. Hát igen, szépen felhízlaltad magad….. aztán csak vissza tértem a dicsérethez, hisz ha már erről beszélek mindenkinek, akkor magamon is alkalmazzam. 🙂

Nem kintről kell várni az elismerést. Nem azt kell várni, hogy megerősítsenek, és kívülről értékeljenek. Tedd meg Te, magadért. Erősítsd magad belülről, és találd meg a belső motivációdat, találd meg a MIÉRTEDET!!!

Párhuzamba tudom állítani azzal, hogy a szellemi tanulásban, és fejlődésben, vállalkozás építésében is, és a párkapcsolatban is csak egyesével, lépésről lépésre lehet haladni afelé, amit kitűztem. Türelemmel, és megértéssel. Mint a puzzle….. (mint a kitörések, egyesével, és már csak 3, már csak 2, már csak 1 és kész, megvan…..teljesítettem).

És, tudni kell a belső hajtó erőt, hogy miért is tesszük nap, mint nap azt a dolgot, mit építünk vele?
Minden pillanatban döntünk, választás elé tesz az élet. Ugyanilyen megfontolt, alapos lépés kell a kitöréshez, a gépnél. Fontos a tartás, a kéztartás, a láb teljes leengedése. Addig nem jöhetek fel, amíg ez a szög nincs meg.

Az villant be, hogy igen, az élet is ilyen. Amíg azt nem tanultad meg egy helyzetből, amit meg kell, addig nem jöhetsz fel onnan. Nem állhatsz talpra. És addig küld oda az élet, míg meg nem tanultad pontosan.
Alapos megfontolt lépés minden nap, minden döntés, minden pillanat.

Ez a kép a 4* 52 kitörés után készült, 3 folyosókör után, amikor is az edző megállapította, hogy nem teljesen szabályos a kitörésem, ezért még csináljak 12* 3 kitörést, mind a két lábamra, tükör előtt, és rúddal, az majd segít a helyes kitörés megtanulásában. 😀 Segített…. felkelni se….  (Ez összesen, ha jól számoltam, 204 +72=276 kitörés egymás után).

Igen, kissé túlhúzás…… de a tanulásom és az életem több területe is ilyen.

Amikor már azt hiszed, hogy nincs tovább, akkor még mindig van tovább.
És onnan kezdődik az igazi jó érzés, az, hogy megcsináltad. A 15.ismétlésszám után az igazi, amikor érzed az izmaidat.

Szóval, a fejem kissé gyűrött, és koncentrált, de megéri a fáradtságot, minden bele tett energiát, minden pillanatot megér. (Bevállaltam nektek ezt a képet. 🙂

Hát az életben is akkor lesznek a nagy dolgok, ha nem elégszel meg azzal, hogy van valahogy, lesz valahogy, majd kikerekedik, hanem odateszed magad napi szinten, és csinálod. Teszed.

Ha munka, ha tanulás, ha párkapcsolat, ha gyereknevelés, ha bármiről is legyen szó.

Tudd, hogy miért teszed, tudd, hogy mi a hosszú távú célod, tudd, hogy épít, és segít Neked.

A langyos vízben nem fejlődsz, nem érsz, nem változol. Csak vagy…..

Biró Lili